tag:blogger.com,1999:blog-8775589008924240984.post1686646290038024602..comments2022-09-23T11:26:58.195-07:00Comments on Oszkar Steiger Blogja : A „ Kék kagyló „ elkészítése.Oszkár Steigerhttp://www.blogger.com/profile/06906197130499368411noreply@blogger.comBlogger1125tag:blogger.com,1999:blog-8775589008924240984.post-89817248299666281672016-02-09T00:47:56.816-08:002016-02-09T00:47:56.816-08:00A PEPATA a kèk kagylò nagyon elterjed màsik elkèsz...A PEPATA a kèk kagylò nagyon elterjed màsik elkèszìtèsi mòdja. Jelentèse BORSOS.<br />Oliva olajon jò nagy mennyisègű darabolt fokhagymàt èpp csak annyira megpiritunk, hogy illata legyen, ràdobjuk a mèg zàrt kagylòkat, alaposan megszòrjuk borssal és nyakon öntjük egy pohàr fehèr borral (ha nagyon nagy kondèr kagylòt kèszìt az ember akkor a mennyisègnek megfelelően több borral) de csak annyi legyen ami 5-6 perc alatt elpàrolog, ùgy hogy a kagylòk csak a sajàt levükben ùszkàljanak azutàn. Fedő alatt 5-6 perc alatt kész. Jòl megszòrni friss petrussal, piritòs kenyèrrel (vagy csak magàban) fogyasztjuk. Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/00346201344122590697noreply@blogger.com