2019. november 30., szombat

Perui csavargások I. Huacachina


 Huacachina, oázis az Atacama sivatagban.


Atacama sivatag

Az Atacama egy kavics- és homoksivatag Chile és Peru területén, az Andok és a Csendes-óceán között. Átlagos szélessége (kelet-nyugat) kevesebb mint 160 km, hossza 1000 km. A csendes-óceáni parti hegység az óceánhoz közel fekszik, átlagos magassága 800 m. A Domeyko Kordillera, az Andok előhegysége keleten terül el.
Az Atacama-sivatag az egyik legszárazabb hely a Földön
Az átlagos csapadékmennyiség Antofagastánál – chilei régió, amely az Atacama része – 3 mm/év, és voltak olyan időszakok, amikor itt 40 évig egyáltalán nem esett eső. Az Atacama 15 millió éves, és 50-szer szárazabb, mint a kaliforniai Halál-völgy. Annyira száraz, hogy a 6800 m-re is felemelkedő hegyek teljesen gleccsermentesek.Sikölcsönző az oázisban. _Erősen elmerengtem, mennyit is ittam ma, még vizet is keveset. Nem képzelődtem, Sandboard. Deszkán hason csúszva a homokhegyről. Le a távoli völgy aljáig.Szürke gém, mint otthon.
Hatalmas homok hegyek veszik körbe az oázist. 


Szél védő kerítés, bambuszból.Pormentesítés, ÉtkezdeA sziállodám .

A függőágy sem hiányozhat.Egy másik étkezde. Van belőlük több is,


 Ebben a szállóban szálltam meg, mondhatom, és megmutatom, luxus körülmények között. Legalábbis számomra. Egy éjszaka 30 SOL, ez kevesebb mint3000 ft.Recepció


Alsó terasz


Tető terasz
Az ilyen méretű településeket szeretem. lakosság 100 fő. plussz a túristák,

1 megjegyzés: