2016. február 8., hétfő

Fokhagymás burgonya, tyúkhúrral. Tyúkhúros Zabkása



        Fokhagymás burgonya, tyúkhúrral.
                  
                   Tyúkhúros Zabkása
Mindkét étel táborban is könnyen elkészíthető.





Nincsen ebben az ételben semmi különlegesség, okosság, csupán gyanítom, hogy kevés embernek jut eszébe ezzel gazdagítani az étrendjét. Na azért van benne egy kis eltérés a megszokottól. A tyúkhúr.



 Majdhogy egész évben szedhető. Akár még decemberben is. Így nyersen felhasználva, megmarad a C-vitamin, aminek ilyenkor már jelentkezhet a hiánya is.



Elkészítés: A hajába főtt burgonyát megtisztítjuk a hajától és apró kockákra vágjuk. Kevés olajban megforgatjuk.



Én szeretem a minőségi Oliva olajt. ( még van egy kis házi olajam, Horvátországból. ) Megszórjuk apróra vágott foghagymával, és a frissen szedett, megmosott összevagdalt tyúkhúrral. Finoman megsózzuk, összekeverjük.
 


Önálló ételként is fogyaszthatjuk. Olcsó, egyszerű és vitamin dús étel.
Jó étvágyat. 


                             Tyúkhúros Zabkása 


A készre főzött zabkását, megmosott, apróra vágott tyúkhúrral alaposan  meghintjük. A tyúkhúr ize semlegesnek mondható, kissé mint a fiatal zöldbabé. Tél elején, végén, egy fontos  C vitamin forrás.
Tálalható.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése