2016. február 8., hétfő

Tavaszi Tyúkhúrleves



Tavaszi Tyúkhúrleves






A tyúkhúr adja a tömeget az ételhez, hogy jól is lakjunk. A gyökerét nem bántom, csak a felszíni részeket csipkedem le.

 
Jellegtelen gyenge íze van ezért kicsi megbolondítom.
Vadzöldséget, vadpaszternákot gyűjtök a réten.




 A gyökereket megmosom , megtisztogatom. Nagyon szeretem  a levesben és nem csak az ízét, de a gyökeret is elfogyasztom.
Mit találok még a réten,: vadhagyma, vadsóska levél –nem sok kell-, néhány pásztortáska.

 Az asztal megrakva roskadásig minden jóval.


  A vadhagyma a réten.


Vadsóska, jó savanyú ezért nem sokat szedünk belőle.


A hagyma gyökere.



 Ha akad a szütyő mélyén egy kis füstölt szalonnabőr azt is belevetjük. Igazából azzal kezdte István. Kisüti zsírjára, na ettől lesz aztán ütős a leves.





 A gyökereket megmossuk,megtisztítjuk, szükség szerűen felvágjuk és mehet a bográcsba. Felengedem vízzel, megsózóm és lassan had főjön.

Tálaláskor apróra vágott zamatos turbolyával jól meghintem.


 
 A zamatos turbolyának erős ánizs illata van, de nem kell félni, az íze mérsékelt.


Jó étvágyat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése