Fokhagymás
burgonya, tyúkhúrral.
Tyúkhúros Zabkása
Mindkét étel táborban is könnyen elkészíthető.
Nincsen
ebben az ételben semmi különlegesség, okosság, csupán gyanítom, hogy kevés
embernek jut eszébe ezzel gazdagítani az étrendjét. Na azért van benne egy kis
eltérés a megszokottól. A tyúkhúr.
Majdhogy egész évben szedhető. Akár még
decemberben is. Így nyersen felhasználva, megmarad a C-vitamin, aminek ilyenkor
már jelentkezhet a hiánya is.
Elkészítés:
A hajába főtt burgonyát megtisztítjuk a hajától és apró kockákra vágjuk. Kevés
olajban megforgatjuk.
Én szeretem
a minőségi Oliva olajt. ( még van egy kis házi olajam, Horvátországból. ) Megszórjuk
apróra vágott foghagymával, és a frissen szedett, megmosott összevagdalt
tyúkhúrral. Finoman megsózzuk, összekeverjük.
Önálló
ételként is fogyaszthatjuk. Olcsó, egyszerű és vitamin dús étel.
Jó étvágyat.
Tyúkhúros Zabkása
A készre főzött zabkását, megmosott, apróra vágott tyúkhúrral alaposan meghintjük. A tyúkhúr ize semlegesnek mondható, kissé mint a fiatal zöldbabé. Tél elején, végén, egy fontos C vitamin forrás.
Tálalható.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése