Tavaszi Tyúkhúrleves
A
tyúkhúr adja a tömeget az ételhez, hogy jól is lakjunk. A gyökerét nem bántom,
csak a felszíni részeket csipkedem le.
Jellegtelen
gyenge íze van ezért kicsi megbolondítom.
Vadzöldséget, vadpaszternákot gyűjtök a réten.
A gyökereket megmosom , megtisztogatom. Nagyon
szeretem a levesben és nem csak az ízét,
de a gyökeret is elfogyasztom.
Mit
találok még a réten,: vadhagyma, vadsóska levél –nem sok kell-, néhány
pásztortáska.
Az asztal megrakva roskadásig minden jóval.
A vadhagyma a réten.
Vadsóska, jó savanyú ezért nem sokat szedünk belőle.
A hagyma gyökere.
Ha akad a szütyő mélyén egy kis füstölt szalonnabőr
azt is belevetjük. Igazából azzal kezdte István. Kisüti zsírjára, na ettől lesz
aztán ütős a leves.
A gyökereket megmossuk,megtisztítjuk, szükség
szerűen felvágjuk és mehet a bográcsba. Felengedem vízzel, megsózóm és lassan
had főjön.
Tálaláskor
apróra vágott zamatos turbolyával jól meghintem.
A zamatos turbolyának erős ánizs illata van,
de nem kell félni, az íze mérsékelt.
Jó
étvágyat
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése